ToBeFit » Специализиран център по лимфология

Специализиран център по лимфология

Специализиран център по лимфология

Специализираният център по лимфология е създаден от Евелин Добрева и Цветелин Мишовски – терапевти с дългогодишен опит във физиотерапията и рехабилитацията, със специализирано образование в посока лечение на лимфедем и други специфични лимофологични заболявания.

Центърът работи в насока профилактика и лечение на лимфедем и други специфични заболявания на лимфната система. Предлагаме на своите пациенти комплексно лечение, посредством методите на съвременната физикална терапия и Комбинираната деконгестивна терапия, част от която е мануалния лимфен дренаж по методиката на Dr.Vodder. При нас можете да получите високо специализирано лечение при:

– патологии на лимфната система вследствие на съдови проблеми
– пост травматични състояния в областта на крайниците и главата
– след онкологични оперативни интервенции (на гърдата или малкият таз)
– след инфекции на кожата
– след естетични оперативни интервенции в областа на лицето

За записване на час за консултация или за процедура – +359 889 797 757.
Адрес: гр. София, кв.Лозенец, ул.“Любата“ № 19A (до хотел Кемпински)

Цените на услугите може да видите тук.

Комбинирана Деконгестивна Терапия

Комбинираната Деконгестивна Терапия до този момент е доказано най-добрия и ефикасен метод за лечение на пациенти страдащи от лимфедем и други специфични заболявания на лимфната система. Тя се извърша само от специалисти със специализирано образование и включва: мануален лимфен дренаж, бадажиране, кинезитерапия, превенция на кожата от усложнения. Апаратният метод за лимфен дренаж използван самостоятелно без останалите компоненти от КДТ може да влоши състоянието на пациента, което за съжаление се наблюдава често.

Мануален лимфен дренаж (по методиката на Dr.Vodder)

Мануален лимфен дренаж (по методиката на Dr.Vodder) – представлява лечебен метод, при който се използват подобни на масаж манипулации, за да се стимулира движението на лимфата. Лимфата е подобна на плазма течност, която поддържа баланса на течностите в тялото и отстранява вредните микроорганизми и патогени попаднали в него. Този дренаж се използва най-вече при заболявания на лимфната система, отоци на крайниците, причинени от застой на лимфа. Също така има благоприятно въздействие върху нервната, имунната и мускулната система. Основната му цел е лечение на лимфедема (състояние, което предизвиква подуване на ръцете и краката).

Мануален лимфен дренаж след оперативни интервенции (мастектомия, хистеректомия) и посттравматичен едем.


>Физикалната терапия е наразделна и изключително важна част от възстановяването на онкоболните, претърпели опреративни интервенции. Едно такова средство е лимфният дренаж – добре познат и клинично доказан метод, който е изключително важен при състояния на лимфен застой. Резултатите от него са видими веднага след терапията. Най-главното е, че организмът не се обременява с ненужни медикаменти, а се подпомага естественото пренасочване или оттичането на застоялата лимфа и последващото й вливане във венозната система. Мануалният лимфен дренаж е много специфична и специализирана масажна техника. Ние Ви предлагаме частични и цялостно лимфодренажни масажни процедури по методиката на д-р Водер.

 

Мануален лимфен дренаж след травми или оперативни интервенции в областа на лицето (естетични интервенции)


Незабавната помощ, чрез средствата на съвременната физикална медицина е важна част от възтановяването на пациенти претърпели травми или операции в областа на лицето. Лимфният дренаж е добре познат и доказан клиничен метод, който е изключително важен при състояния на лимфен застой.
Стареещата кожа и нейното регенериране е проблем, не само в дерматологията, но и в козметиката. Съвременната
козметология е немислима без познание и третиране на лимфната система.

Медицински екип

Евелин Добрева (Физиотерапевт) – International Academy of Medical Sience, Ottawa, Canada. Дипломиран специалист по мануален лимфен дренаж – Vodder Academy, Toronto.

Цветелин Мишовски (Физотерапевт) – физиотерапевт на Националния ансамбъл по Художесвена гимнастика, специалист с дългогодишен опит в сферата на съвременната физикална терапия, спортната рехабилитация и китайска медицина. Дипломиран специалист по мануален лимфен дренаж (по методиката на д-р Водер) и традиционна китайска медицина.

Чрез високо специализираната консултантска дейност на изтъкнати лекари специалисти по съдова хирургия и ангиология, онкология и гръдна хирургия:
Национална кардиологична болница УМБАЛ „Св.Екатерина“, Военно-медицинска академия, МБАЛ „Аджибадем Сити Клиник“, УСБАЛ, МБАЛ „Надежда“ и др.

Можете да видите и да свалите ЛИМФЕДЕМ – информационен бюлетин в PDF вариант: ЛИМФЕДЕМ – информационен бюлетин.