ToBeFit » Първи частен център по лимфология

Първи частен център по лимфология

Първият частен център по лимфология е създаден от физиотерапевтите Евелин Добрева и Цветелин Мишовски – терапевти с дългогодишен опит в физиотерапията и рехабилитацията на лимфологичните заболявания.

За безплатна консултация или записване на час за процедура – +359 889 797 757.

Клиниката работи в посока профилактика и лечение на лимфедема и други специфични заболявания на лимфната система.

Предлагаме на своите пациенти комплексна грижа и лечение, посредсвтом методите на съвременната медицина и физикална терапия. Единствено при нас, чрез мануален лимфен дренаж по методиката на Д-р Емил Водер, можете да получите качествена и високо специализирана рехабилитационна помощ при:
– патологии на лимфната система вследствие на съдови проблеми
– посттравматични състояния в областта на крайниците и главата
– след онкологични оперативни интервенции (на гърдата или малкият таз)
– след инфекции на кожата
– след естетични оперативни интервенции в областа на лицето

Мануален лимфен дренаж (по методиката на д-р Е.Водер)

Представлява лечебен метод, при който се използват подобни на масаж манипулации, за да се стимулира движението на лимфата. Лимфата е подобна на плазма течност, която поддържа баланса на течностите в тялото и отстранява вредните микроорганизми и патогени попаднали в него. Този дренаж се използва най-вече при заболявания на лимфната система, отоци на крайниците, причинени от застой на лимфа. Също така има благоприятно въздействие върху нервната, имунната и мускулната система. Основната му цел е лечение на лимфедема (състояние, което предизвиква подуване на ръцете и краката).

Мануален лимфен дренаж след оперативни интервенции (мастектомия, хистеректомия) и посттравматичен едем.
Физикалната терапия е наразделна и изключително важна част от възстановяването на онкоболните, претърпели опреративни интервенции. Едно такова средство е лимфният дренаж – добре познат и клинично доказан метод, който е изключително важен при състояния на лимфен застой. Резултатите от него са видими веднага след терапията. Най-главното е, че организмът не се обременява с ненужни медикаменти, а се подпомага естественото пренасочване или оттичането на застоялата лимфа и последващото й вливане във венозната система. Мануалният лимфен дренаж е много специфична и специализирана масажна техника. Ние Ви предлагаме частични и цялостно лимфодренажни масажни процедури по методиката на д-р Водер.

 
 

Мануален лимфен дренаж след травми или оперативни интервенции в областа на лицето (естетични интервенции)
Незабавната помощ, чрез средствата на съвременната физикална медицина е важна част от възтановяването на пациенти претърпели травми или операции в областа на лицето. Лимфният дренаж е добре познат и доказан клиничен метод, който е изключително важен при състояния на лимфен застой.
Стареещата кожа и нейното регенериране е проблем, не само в дерматологията, но и в козметиката. Съвременната
козметология е немислима без познание и третиране на лимфната система.

За цените на услугите може да видите на тaзи страница.

Медицински екип

Евелин Добрева (Физиотерапевт) – International Academy of Medical Sience, Ottawa, Canada. Дипломиран специалист по мануален лимфен дренаж – Vodder Academy, Toronto.

Цветелин Мишовски (Физотерапевт) – физиотерапевт на Националния ансамбъл по Художесвена гимнастика, специалист с дългогодишен опит в сферата на съвременната физикална терапия, спортната рехабилитация и китайска медицина. Дипломиран специалист по мануален лимфен дренаж (по методиката на д-р Водер) и традиционна китайска медицина.

Можете да видите и да свалите ЛИМФЕДЕМ – информационен бюлетин в PDF вариант: ЛИМФЕДЕМ – информационен бюлетин.