ToBeFit » Мануален лимфен дренаж

Мануален лимфен дренаж

ToBeFit - Мануален лимфен дренажМануален лимфен дренаж – представлява лечебен метод, при който се използват подобни на масаж манипулации, за да се стимулира движението на лимфата. Тя е подобна на плазма течност, която поддържа баланса на течностите в тялото и отстранява вредните микроорганизми и бактерии попаднали в него. Този масаж се използванай-вече при заболявания на лимфната система, отоци на крайниците, причинени от застой на лимфа. Също така този масаж има благоприятно въздействие върху нервната, имунната и мускулната система. Основната му цел е лечение на лимфоедема (състояние което предизвиква неприятно подуване на ръцете и краката).

Мануален лимфен дренаж след оперативни интервенции (мастектомия, хистеректомия) и посттравматичен едем.
Физикалната терапия е наразделна и изключително важна част от възстановяването на онкоболните, претърпели опреративни интервенции. Едно такова средство е лимфният дренаж – добре познат и клинично доказан метод, който е изключително важен при състояния на лимфен застой. Резултатите от него са видими веднага след терапията. Най-главното е, че организмът не се обременява с ненужни медикаменти, а се подпомага естественото пренасочване или оттичането на застоялата лимфа и последващото й вливане във венозната система. Мануалният лимфен дренаж е много специфична и специализирана масажна техника. Ние Ви предлагаме частични и цялостно лимфодренажни масажни процедури по методиката на д-р Водер. Апаратната лимфодренажна процедура е подобна на ръчния лимфен масаж. При нея специалните апликатори с няколко застъпващи се камери осигуряват приятен масаж от дисталните към проксималните части на крайника, който стимулира естествената циркулация на лимфата в тялото.

Частичен мануален лимфен дренаж (след мастектомия, хистеректомия, съдови заболявания и пост-травматичен едем) вкл.бандажиране и кинезитерапия
Продължителност: 50 – 90 мин.
Цена: 50 лв.
(Препоръчителен курс на лечение около 10-15 процедури в зависимост от тежестта на лимфостазата)

Мануален лимфен дренаж на цяло тяло
Продължителност: 120 – 150 мин.
Цена: 120 лв.