ToBeFit » Лечебно хранене

Лечебно хранене

Лечебно храненеЛечебно хранене – болестният процес засяга не само отделен орган или система, а целия организъм и винаги води до дефицит на аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и други хранителни вещества. В отделни случай има недостиг на храносмилателни ензими, млечнокисели бактерии и други произвеждани в организма важни субстанции. Всяко заболяване предизвиква и натрупване на вредни вещества (свободни радикали) в организма. Важно е да се знае, че химическите лекарства, особено при продължителна употреба, стават допълнителен източник на свободни радикали. Чрез непълноценните храни също се приемат вредни за организма вещества.

Нашият опит показва, че без да се запълва дефицита на вещества и да се очиства организма от вредни субстанции, не може да се очакваме трайно излекуване при острите и хроничните болести. Ние съветваме болните, паралелно с медикаментозното или друго алтернативно лечение да променят начина си на живот и най вече храненето си. Основното изискване към храненето на болния човек (лечебно хранене) е да се премахнат трайно от менюто всички непълноценни храни, тъй като влошават състоянието. Същевременно трябва да се направи и подбор на пълноценните храни. Това е необходимо, тъй като и полезни храни може да не са подходящи и трябва временно да се изключат от употреба. Необходимо е също да се уточнят и храните които могат редовно да се приемат, тези които са за умерена употреба и храните с лечебен ефект.

Методите на традииционанната китайска медицина, рефлексологията, ароматерапията и аюрведичните методи са чудесно допълнение към Вашето диетолечение природосъобразен живот и профилактика. Предлагаме Ви комбинирани терапии, които включват профилактични билкови лечебни арома- и аюрведични процедури, фитотерапевтични консултации за лечение и профилактика на различни заболявания. За масажните си процедури използваме органични растителни масла и билкови екстракти, което гарантира една безупречена детоксикация и повишаване жизнения тонус на организма.

Комбинацията между традиционните китайски методи на лечение, кинезитерапията, лечебният масаж и билколечението е един префектен начин за получаване на добро здраве, лечение и профилактика на стомашно-чревните страдания, нормализиране на метаболизма и детоксикация на организма.

Лечебно хранене – консултация със специалист по лечебно хранене
Цена: 40 лв.