ToBeFit » Кинезитерапия

Кинезитерапия

КинезитерапияКинезитерапия / Лечебна гимнастика или ЛФК/ означава в превод „лечение, чрез движение“ като се прилага, чрез различни средства и способи на въздействие. Тя се използва предимно при заболявания и нарушени функции на опорно-двигателния апарат, както и при такива на централната и периферната нервна система – гръбначни болкови синдроми, състояния след мозъчни инсулти или черепно-мозъчни травми-парези и парализи, след сърдечни удари, при някои дихателни заболявания, при ревматоидни заболявания, след операции в областта на корема при раждане. Кинезитерапия често се комбинира с други форми на лечение, като електро- и светлолечение, традиционни източни методи на лечение, за да се увеличи терапевтичният ефект.

 
Кинезитерапия
Цена: 40 лв. / за процедура

*Промоционални оферти:

Пакетна цена за eлектро, светло-, крио-, термотерапия + Кинезитерапия
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Пакетна цена за електро-, светло-, крио-, термотерапия + Лечебен масаж
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Пакетна цена за Акупунктура (или Лазерпунктура) + Кинезитерапия
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Пакетна цена за Лечебен масаж + Кинезитерапия
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Пакетна цена за Акупунктура (или Лазерпунктура) + Лечебен масаж
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Пакетна цена за Лечебен масаж + Електротерапия (или Традиционни методи на лечение) + Кинезитерапия
при 10-15 процедури – 50 лв. на процедура.

Рехабилитация след онкологични хирургични интервенции
Цена: 25 лв. / за процедура

Физикалната терапия и рехабилитация е наразделна и изключително важна част от възстановяването на онкоболните претърпели опреративни интервенции (мастектомия, хистеректомия). Основните средства при рехабилитацияата на онкоболните са дозираните активни и пасивни движения, мануалния или апартния лимфен дренаж (при лимфни застойни състояния). Ранната кинезитерапия е важна, за да възстанови засегнатите участъци след интервенцията и да възвърне работоспособността, двигателната активност и самочувствие на пациента.
Ръчния лимфен дренаж е много специфична и специализирана масажна техника. Ние Ви предлагаме частични и цялостно лимфодренажни масажни процедури по методиката на д-р Водер. Апаратната лимфодренажна процедура е подобна на ръчния лимфен масаж. При нея специалните апликатори с няколко застъпващи се камери осигуряват приятен масаж от дисталните към проксималните части на крайника, който стимулира естествената циркулация на лимфата в тялото

Кинезитерапия (активни и пасивни упражнения, дихателна гимнастика, ПИР)
Цена: 15 лв. / за процедура при 10-15 процедури

*Промоционална оферта:

Кинезитерапия + Лимфен дренаж (частичен)
при 10-15 процедури – 45 лв. на процедура.